Nathaniel Rateliff & the Night Sweats US
Dato: Lørdag 15. juni '24
Tid: TBA

Det tok Nathaniel Rateliff & the Night Sweats mindre enn fem år å bli en av de mest gjenkjennelige nye kreftene innen moderne rock 'n' roll. Siden 2015 har Rateliff ledet sine denimkledde Night Sweats, og forsynt iveren til en pinsepredikant i whisky til sanger om denne verdens felles lidelser.

De har visst hatt hits, men deres brennbare blanding av soul og rock sementerte dem raskt som det sjeldne generasjonsbandet som balanserte ekstatiske liveshow med engasjerende plater. For er det noen andre som er i stand til å vekke opp stadionpublikum for The Rolling Stones mens de også vises på Saturday Night Live og CMT Crossroads og på NPRs Tiny Desk på kort tid?

Da Rateliff kom tilbake fra sin pandemi-avkortede solo-turné i mars 2020, slet han med det samme spørsmålet som irriterte så mange av oss da – hva nå? Heldigvis vendte han tilbake til gården i Colorado og skrev et sett med sanger som syntetiserte hans introspeksjon med hans hymniske tilbøyeligheter. Resultatet er The Future, det tredje Night Sweat-albumet, men det første som fanger denne oktettens sanne dybde og bredde.

En umiddelbar klassiker på 11 sanger, presenterer albumet noe mer bærekraftig, interessant og faktisk ganske åpent – ​​en låtskriver og band som vokser til større spørsmål og sounds, inn i en fremtid som lar dem forbli gjenkjennelige, men så mye mer overbevisende enn en denimkledd karikatur.