Ses neste år!
Kjøp billetter
Index stemning 08

Frivillig

Vil du være med å lage Norges fineste festival? Sommerens hyggeligste begivenhet går av stabelen 13. – 15. juni 2024 i Sofienbergparken. Til dette trenger vi engasjerte frivillige som vil være med på å lage et mesterverk av en festival!

Søk om å bli frivillig her!

Click here for English volunteer application!

Index stemning 12
Hvilke frivillige jobber kan jeg søke om å jobbe på?
Artistvert

Som artistvert jobber du med å følge opp artistene fra de ankommer festivalområdet. Da er du det blide fjeset de møter, personen som viser dem backstage og sørger for at de har alt de trenger i løpet av kvelden. Du kan også bli satt til å jobbe backstage. Da sørger du for at alle har det de trenger og at backstage ser bra ut, samt jobber i baren backstage. Artistansvarlig vil gi deg god innføring i hva du trenger å vite for å kunne gjøre denne jobben. Siden du må være tilgjengelig så lenge artisten er på festivalområdet vil tidspunktene avtales nærmere når vi har fått tider fra artistene. Noter derfor gjerne den dagen du kan være tilgjengelig hele dagen som artistvert.

Bar

Som frivillig i bar er du med i den blide gjengen som serverer publikum diverse drikke både med og uten alkohol. Arbeidsoppgavene er hovedsakelig tapping og servering, men også passe på at barområdet er ryddig og rent, samt hjelpe til der det trengs. Har du erfaring i bar fra før er det topp, hvis ikke får du den opplæringen du trenger av våre flinke barsjefer.

Billettbytte

Jobber du som frivillig i billettbytte, er du festivalens første glade ansikt publikum møter når de kommer til parken. Det er til deg publikum kommer og veksler inn billetten til festivalbånd, og det kan bli ganske hektisk til tider. Dette er den perfekte jobb for deg som er serviceinnstilt og liker å jobbe i møte med mennesker.

Frivillig vertskap

Velger du å jobbe som frivillig vertskap er det blant annet du som sørger for at alle som jobber på festivalen har det bra. Oppgavene vil blant annet bestå av lett servering, holde det rent og koselig på frivilligområdet og skape trivsel på den rolige oasen for dine medarbeidere.

Dekor

Før festivalen starter er det mye som må pyntes, males og spikres. Din jobb blir å produsere, montere skilt og dekor til festivalen, sammen med dekoransvarlige. Her er det en fordel om du er litt praktisk anlagt og vet hvordan strips og drill fungerer, i tillegg er det et stort pluss om du har litt estetisk sans. Siden festivalområdet må dekoreres før festival er dette en frivillig jobb i forkant av festivalen. Man må da jobbe to 8 timers skift.

Foto

Om du liker å ta bilder og vil bidra til dokumentasjon av festivalen, er dette noe for deg! Her ønsker vi hovedsakelig deg som har noe foto-erfaring fra før og har mulighet til å stille opp med eget profesjonelt kamerautstyr. Det er en fordel om du har portefølje vi kan kikke på, denne kan du gjerne legge til som link i kommentarfeltet i søknadsskjemaet.

Miljøpratruljen

Brenner du for miljøet og vil hjelpe oss med å opprettholde vår grønne profil? Da er miljøpatruljen noe for deg! Da vil du være med på å holde festivalområdet rent og pent, samt hjelpe festivalen med å ta vare på miljøet.

Transport

I transport vil du bistå med frakting, henting og levering av både ting og mennesker. Førerkort på bil er da et krav for denne jobben. Det er også et pluss om du har kjørt i Oslo-området før og ikke blir skremt av å kjøre en liten kassebil. Noter gjerne i søknaden under annen informasjon om du har noe mer enn vanlig førerkort på bil og/eller om du har gjort lignende arbeid før. Som sjåfør jobber du to skift på 8 timer på ulike dager. Det er behov for sjåfører både i forkant, under og etter festivalen.

Publikumsvert

Publikumsvert er en trivelig og viktig jobb. Her gjør du alt fra å hjelpe til ved innslipp, være portvakt, hindre at publikummere kommer på avveie eller andre sikkerhetsrelaterte oppgaver. Profesjonelle vakter tar hånd om det viktigste, men du må kunne være litt bestemt og si fra dersom noe ikke er som det skal være. Lignende erfaring er et stort pluss, men absolutt ikke et krav.

FAQ
Når og hvor mye jobber jeg?

Som frivillig på PiP jobber du i utgangspunktet ca. 12 timer under festivalen; 1 dag på jobb, 2 dager fri til å nyte festivalen. Det er noen arbeidsoppgaver med kortere skift, som gjør at man må jobbe to skift i løpet av festivalen i stedet for et. Jobber man i forkant av festivalen (f.eks. dekor eller transport) jobber man to 8 timers skift. Har du behov for tilpasning av arbeidstid, ta kontakt på frivillig@pipfest.no

Hva får jeg som frivillig på PiP?

Som frivillig på PiP får du festivalpass, t-skjorte og mat når du jobber. Og selvsagt mange fantastiske konserter, nye bekjentskap og en heidundranes festivalopplevelse!

Lurer du på noe mer?

Kontakt oss på frivillig@pipfest.no