Frida Ånnevik NO
Dato: Torsdag 13. juni '24
Tid: 16:10

9. februar ga Frida ut sitt sjette album til strålende mottakelse blant anmeldere og publikum.

«VI» er en viseplate, med Fridas særegne evne til å formidle tekst som lengre fortellinger, gjennom folketoner eller i stram pop-form.

Tekstene er inspirert av moderne og gammel kjærlighet, av tekst som holder igjen og tekst som renner over, av Halldis Moren Vesaas, Robyn, Haim, Joni Mitchell, Cezinando, Anne Grete Preus, Valkyrien Allstars, Christine and the Queens, Masåva, Phoebe Bridgers og Laura Marling for å nevne noen.

Dette er det første albumet med eget materiale fra Frida siden «Flyge fra» i 2017. Siden det har hun utgitt en samling gjendiktninger og coverversjoner på «Andre sanger» i 2019. Sammen med Chris Holsten slapp hun coveren «Hvis verden» i 2020, hun har skrevet musikk til «Hvem skal trøste knøttet» på Oslo Nye Teater, og hun har gjort duetter med Nils Bech og Moddi. Høsten 2023 bidro Frida med «Vrimmel» på hyllestplata «Møtested» til Anne Grete Preus.

Frida har fra første plate formet et uttrykk der tradisjon og nyskaping smelter sammen, og trives godt med å både passe inn i - og samtidig utfordre det å være visesanger. De siste årene har hun turnert landet rundt på scener ute og inne, festivaler, spilt for fulle hus på Rockefeller, Sentrum Scene, og mange scener rundt i landet.

Frida og hennes musikere ser frem til å reise ut i sommer-Norge med både nye sanger og kjente låter i bagasjen.